Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Festo ventieleilanden

Foto ventieleiland
PIB 2
PIB2 VTUX Afbeelding

Ventiel(eiland)en: de basisprincipes

Pneumatische systemen werken op basis van luchtdruk, waarbij perslucht energie overdraagt naar verschillende onderdelen zoals cilinders en grijpers.

Losse ventielen bieden individuele controle over functies, terwijl ventieleilanden een geïntegreerde en compacte oplossing bieden om meerdere pneumatische functies vanuit één component te regelen.

Lees meer

 

De connectie met andere producten: Integratie en Synergie

Festo ventieleilanden vormen het hart van moderne pneumatische systemen, en werken nauw samen met persluchtslangen, koppelingen en cilinders.

De samenwerking tussen Festo ventieleilanden, persluchtslangen, koppelingen en cilinders zorgt voor een optimaal functionerend systeem.

Ventieleilanden regelen de luchtstroom, slangen en koppelingen transporteren de lucht, en cilinders voeren mechanische taken uit.

Deze integratie resulteert in betrouwbare en efficiënte systemen, wat leidt tot geavanceerde automatiseringsoplossingen.

In het kort, de connectie tussen Festo ventieleilanden en andere producten is essentieel voor de prestaties en betrouwbaarheid van pneumatische systemen in de industrie.

 

Architectuur van ventieleilanden

Een ventieleiland combineert zowel intelligentie als kracht, met als ‘hersenen’ de ventielen, en als ‘spieren’ het eiland.

Lees meer

 

Keuzehandleiding lossen ventielen:

Wanneer welk ventiel?

Om dit te kunnen bepalen moet je eerst een aantal zaken nazien: hoeveel inbouwruimte heeft de machine? Is die beperkt, controleer dan of de toepassingsomgeving droog en schoon is. Als dit het geval is, kijk of er andere spelspanningen nodig zijn dan 24 VDC.

Is er voldoende inbouwruimte, bekijk dan hoe het met de persluchtkwaliteit gesteld is. Voldoet die aan de norm, zijn er dan andere spelspanningen nodig dan 24 VDC?

Lees meer

 

Overzicht ventielen en kosten en baten:

Festo ventieleilanden combineren losse ventielen met diverse componenten, wat resulteert in minder kabels en slangen, snellere aansturing en compacte inbouw.

Ze communiceren met veldbussystemen, zijn eenvoudig te integreren in nieuwe en bestaande applicaties, en kunnen op afstand worden bestuurd.

Dit overzicht helpt bij het maken van een weloverwogen keuze door inzicht te geven in kosten en baten.
Lees meer

 

Symbolen ontleed:

In pneumatische schema’s zijn diverse symbolen terug te vinden.

Dit document geeft uitleg over de symbolen die gerelateerd zijn aan ventielen.
Lees meer


Het converteerbare ventieleiland VTUX:

Het flexibele ventieleiland VTUX biedt maximale aanpasbaarheid voor machineontwerpen, en zet nieuwe maatstaven op het gebied van materialen, modulariteit en communicatie.

De opvolger van de gevestigde CPV-, MPA-L/S- en VUTG-reeksen overtuigt met zijn hoge doorstroomcapaciteit.

Met opties variërend van de betrouwbare multipoolinterface tot de geavanceerde AP-communicatieaansluiting, levert het een hoog communicatieniveau, wat essentieel is voor toekomstige uitbreidingen.

Lees meer